Lökbiffar med rotmos
Ingredienser:
2 morötter
200 g kålrot
600 g potatis
2 hönsbuljongtärningar
1 msk smör
1/2 msk senap
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1 msk dijonsenap
1/2 dl rostad lök
Skala morötter, kålrot och potatis. Skär i bitar och koka i vatten med buljongtärningarna tills rotfrukterna är mjuka.
Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla någon minut. Blanda färs, salt, peppar, senap och den rostade löken. Forma till biffar och stek i olja i ca 5 minuter på varje sida.
Häll av rotfrukterna och spara lite av kokvattnet. Stöt rotfrukterna med lite av kokvattnet. Rör ner smöret. Smaka av med senap, salt och peppar.
Servera biffarna med senap och inlagd gurka.


Kommentarer
Trackback