Kyckling satay

 
Till 2 portioner:
 
300 g kyckling
1/2 dl soja
1/2 tsk sambal oelek
riven ingefära
 
Sås:
1 dl vatten
100g jordnötssmör
 
Salsa:
gurka
1 salladslök
100g mango, tärnad
1/2 pressad lime
persilja, hackad
 
Strimla kycklingen. Blanda, soja, sambal oelek, ingefära och marinera kycklingen i 15 minuter.
 
Koka upp vatten och jordnötssmör. Värm försiktigt och smaksätt med lite av ingredienserna till marinaden. Stek kycklingen,
 
Blanda ihop tärnad gurka, salladslök, mango, lime och persilja. Servera tillsammans med kycklingen och såsen.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0