Kasslerpaj
Till 8 portioner:
1 dl dinkelmjöl med fullkorn
3 dl vetemjöl
100 g smör
75 g färskost
Blanda mjölet med bitar av smör och kör ihop till smulor. Tillsätt färskosten och kör tills det bildats en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 225 grader i ca 10 minuter.
300 g kassler
1 purjolök
1 paprika
3 dl lagrad ost
Tärna kassler och paprika samt skiva purjolöken.
3 ägg
2 dl creme fraiche gärna smaksatt med vitlök och örter
Vispa samman ägg och creme fraiche. Salta och peppra. Lägg kassler, paprika och lök i det gräddade pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera tillsammans med ärtskott.


Kommentarer
Trackback