Fläskkotlett med champinjonsås
Till 4 portioner:
4 tjocka skivor fläskkotlett (ca 700g)
1 morot
1 bit rotselleri
2 gula lökar
1 bit purjolök
1 liter köttbuljong
3 lagerblad
10 vitpepparkorn
torkad timjan
Salta och peppra kotletterna. Bryn i en klick smak tills de fått fin färg, gärna i en gjutjärnsgryta. Skala och skär rotrfrukterna samt löken i bitar. Tillsätt i grytan med köttet. Häll över buljong, lagerblad, vitpepparkorn och timjan. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 60 minuter.
Sås:
300 g champinjoner
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
Hackad persilja
Hacka champinjoner. Finhacka löken. Fräs i smöret. Häll över vinet och därefter grädden. Låt småputtra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.
Servera köttet med såsen och ugnsbakade rotfrukter.


Kommentarer
Trackback