Oxfilé med potatisgratäng och kantarellsås
500 g oxfilé
Ca 900 g potatis
125 g färskost
4 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 purjolök
Riven ost
Kantareller
1 msk mjöl
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kantarellfond
1 tsk soja
Sätt ugnen på 220 grader. Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Blanda potatis och purjolök i en smord form. Smaksätt med salt och peppar. Värm färskosten, grädden, pressad vitlök, salt, peppar och buljongtärning. Låt bli varmt och att allt har blandat ihop sig. Häll över potatisen och toppa med riven ost. Gratinera i ca 60 minuter.
Putsa filén och krydda med salt och peppar. Bryn i smör runt om. Låt sedan gå klart i ugnen till önskad temperatur.
Putsa svampen och stek i en rejäl klick smör. Rör i mjöl och späd sedan med grädde. Smaksätt med fond och soja. Låt puttra ihop.

