Ryggbiff med grönpepparsås
2 Skivor ryggbiff
Grönpepparsås
4 st schalottenlökar
grönpeppar i
1/4 dl konjak
1 msk kalvfond
3 dl matlagningsgrädde
Råstekt potatis
500g potatis (fast sort)
Rapsolja
Smör
Gräslök
Ugnsbakade tomathalvor
2 st tomater
1 vitlöksklyfta
persilja
smör, rumsvarmt
¼ dl ströbröd
salt och svartpeppar
Skala och skiva potatisen. Salta och peppra.
Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Stek potatisen gyllenbrun. Strö lite hackad gräslök över före servering.
Skala och finhacka löken. Smält lite smör i en kastrull, lägg i löken samt krossad grönpeppar. Fräs i några minuter. Häll i konjaken och flambera. Häll i fonden och låt puttra. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittytan upp i en ugnsform. Pressa vitlök och hacka persilja och blanda med smör, ströbröd, salt och peppar.
Fördela kryddsmöret över tomathalvorna. Ugnsbaka dem tills de i ca 10 minuter.
Torka biffarna och putsa bort eventuella senor. Hetta upp en grillpanna och lägg i smör. Salta och peppra biffarna och stek dem i ca 3 minuter på varje sida.
Servera biffarna med potatisen, såsen och tomaterna.