Ryggbiff med grönpepparsås

2    Skivor ryggbiff 

Grönpepparsås

4 st  schalottenlökar

grönpeppar i

1/4 dl  konjak

1 msk kalvfond

3 dl  matlagningsgrädde

Råstekt potatis

 500g potatis (fast sort)

Rapsolja

Smör

Gräslök

Ugnsbakade tomathalvor

2 st  tomater

1 vitlöksklyfta

persilja

smör, rumsvarmt

¼ dl  ströbröd

 salt och svartpeppar


Skala och skiva potatisen. Salta och peppra.

Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Stek potatisen gyllenbrun. Strö lite hackad gräslök över före servering.


Skala och finhacka löken. Smält lite smör i en kastrull, lägg i löken samt krossad grönpeppar. Fräs i några minuter.  Häll i konjaken och flambera. Häll i fonden och låt puttra. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittytan upp i en ugnsform. Pressa vitlök och hacka persilja och blanda med smör, ströbröd, salt och peppar.

Fördela kryddsmöret över tomathalvorna. Ugnsbaka dem tills de i ca 10 minuter.

Torka biffarna och putsa bort eventuella senor. Hetta upp en grillpanna och lägg i smör. Salta och peppra biffarna och stek dem i ca 3 minuter på varje sida.

Servera biffarna med potatisen, såsen och tomaterna.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0