Fylld lövbiff med rödvinssky

Till 4 portioner:

500 g lövbiff

½ ask färskost (gärna smaksatt)

 

Rödvinssky

 1 msk socker

1 msk balsamvinäger

1 dl vatten

2 dl rött vin

1 msk kalvfond

Blomkålsmos

300 g blomkål

300 g potatis

1 dl mjölk (eller grädde)

Skala potatisen och koka i saltat vatten. Lägg i blomkålsbuketter när potatisen är nästan klar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Häll av vattnet och stöt ihop till en mos tillsammans med mjölk. Smaka av med salt och peppar

Lägg lövbiffarna på en skärbräda. Salta och peppra och bred på färskosten. Rulla ihop. Stek på hög värme i ca 1 minut/sida. Ta ur dem ur pannan.

Sänk värmen. Lägg i socker och låt det precis smälta. Häll på vinäger, vatten, vin och fond. Låt puttra en stund utan lock.

Servera tillsammans med mos, lövbiffarna och lättkokta haricot vers.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0