Lasagne
500 g nötfärs
1 morot
1 gul lök
1 chili
2 vitlöksklyftor
2 dl rödvin
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk hackad rosmarin
2 lagerblad
lasagneplattor
2 dl crème fraiche fetaost&soltorkade tomater
2 dl riven ost
Skala och tärna moroten och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs grönsakerna på svag värme i olja 2-3 min.
Bryn färsen och tillsätt rödvin. Låt koka några minuter. Tillsätt de frästa grönsakerna, tomater, tomatpuré, rosmarin och lagerblad. Sjud på svag värme i minst 20 min. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°. Lägg 1/3 av crème fraichen i botten på en ugnssäker form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och ost i formen. Avsluta med crème fraiche och ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.