Biffar med parmesandressing
Lite annorlunda sätt att servera de vardagliga köttfärsbiffarna.
Till 4 port:
3 morötter
1 stor potatis
1 bit rotselleri
2 msk riven parmesan
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 dl turkisk yoghurt
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk hackad färsk basilika
Rucolasallad (eller annan sallad om man vill)
Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta morot, potatis och rotselleri i lagom stora bitar. Lägg i en form och ringla över olivolja, krydda med salt och peppar. Ugnsbaka tills de blir lagom mjuka.
Blanda färs, basilika, ägg och salt och peppar. Forma biffar som du steker i lite olivolja i ca 6 min/sida.
Rör ihop yoghurt, vitvinsvinäger, senap och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Lägg salladen på ett fat och lägg över rotfrukterna och biffarna. Servera med parmesansdressingen.

