Kycklingfilé med blomkål och sötsursås

Till 2 portioner behövs:

 

2 kycklingfiléer

1 vitlöksklyfta

1 tsk honung

1 msk soja

300 g blomkål

2 msk hackad bladpersilja

 

Sötsursås:

1 msk limesaft

1 tsk rivet skal av lime

½ pressad vitlök

2 ½  msk sweet chilisås

½ msk soja

 

Putsa kycklingfiléerna. Pressa vitlök och blanda med honung och soja. Lägg kycklingen i marinaden.  Grilla eller tillaga i ugnen.

 

Lägg blomkålsbuketter i en form. Ringla över rapsolja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i 175 grader i 30 minuter. När de är ute ur ugnen stör över persilja.

 

Såsen är bara till att röra ihop alla ingredienserna och låta den dra en stund.

 

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0