Fredagsgryta
Detta var verkligen jättegott! Funkade även att värma dagen efter.
4 portioner:
600 g fläskfile
1 pkt bacon
1 lök
1 vitlöksklyfta
100 g champinjoner
2 msk soja
1 msk kalvfond
Persillade (kryddblandning)
En skvätt matlagningsgrädde
2 dl Crème fraiche (smaksättning soltorkade tomater och fetaost)
Soltorkade tomater i olja
800g potatis

Skär potatisen i klyftor och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja, flingsalt och peppar. Baka potatisen i 180 grader i ca 20 minuter.
Strimla bacon och knaperstek. Putsa fläskfilen och skär i skivor. Hacka lök och vitlök, skiva champinjonerna och strimla de soltorkade tomaterna. Bryn köttet så det får fin färg. Häll i lök, vitlök och soltorkad tomat i pannan och låt fräsa några minuter. Häll över grädde, fond, soja och creme fraiche. Låt koka i ca 10 minuter. Häll över baconet och persillade.

Servera tillsammans med klyftpotatis och sallad.

Jag köper aldrig mer potatis i påse från ICA, den du har på bilden. Smakar mögel och är gröna varenda gång och alla sorter! Fy ICA vad dåligt!