Ryggbiff med rotfrukter, fetaost och rödvinssås
För 2 personer behövs:
2 morötter
1 palsternacka
2 potatisar
Färsk timjan
50 g fetaost
1 schalottenlök
1 , 5 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk tomatpure
2 fina bitar ryggbiff (eller annat nötkött)
Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och dela i lagom stora bitar. Lägg på en plåt med olja och strö över hackad timjan. Baka i ugnen i ca 20 minuter innan de tas ut och strö över smulad fetaost och sätt in i ugnen ca 5 minuter till.
Under tiden kan du göra såsen. Fräs tomatpure och lök. Häll över vinet och lägg i några kvistar timjan. Låt reducera innan du tillsätter vatten och fond. När såsen har kokat ihop sig silas den och kan eventuellt redas om man vill att den ska vara lite tjockare.
Krydda biffarna med salt och peppar. Grilla i het grillpanna ca 2-3 minuter per sida.

