Bolognese

4-6 portioner

 

1 gul lök

1 morot

3 vitlöksklyftor (hackade)

500g nötfärs

1 pkt bacon (eller motsvarande mängd sidfläsk)

1 burk hela körsbärstomater

1,5 dl kraftig köttbuljong

Hackad färsk timjan

1 lagerblad

2 msk hackade soltorkade tomater

2 msk tomatpure

Ca 1 dl vitt (torrt) vin

1 dl grädde

Papperdelle

Färskriven parmesan

 

Hetta upp olivolja i en panna och häll i hackad lök och vitlök samt tärnad morot. Fräs till allt blivit mjukt. Häll över grönsakerna i en kastrull. Stek nötfärsen och baconen och lägg över tillsammans med grönsakerna. Tillsätt körsbärstomter, buljong, timjan, lagerblad, soltorkade tomater, tomatpuré, vin och grädde. Låt sjuda i ca 90 min. Glöm inte att röra om då och då. Smaka av med salt och peppar.

 

Koka pastan i en stor gryta med rikligt med salt.

 

Servera med färskriven parmesan

Trackback
RSS 2.0