Bolognese
4-6 portioner
1 gul lök
1 morot
3 vitlöksklyftor (hackade)
500g nötfärs
1 pkt bacon (eller motsvarande mängd sidfläsk)
1 burk hela körsbärstomater
1,5 dl kraftig köttbuljong
Hackad färsk timjan
1 lagerblad
2 msk hackade soltorkade tomater
2 msk tomatpure
Ca 1 dl vitt (torrt) vin
1 dl grädde
Papperdelle
Färskriven parmesan
Hetta upp olivolja i en panna och häll i hackad lök och vitlök samt tärnad morot. Fräs till allt blivit mjukt. Häll över grönsakerna i en kastrull. Stek nötfärsen och baconen och lägg över tillsammans med grönsakerna. Tillsätt körsbärstomter, buljong, timjan, lagerblad, soltorkade tomater, tomatpuré, vin och grädde. Låt sjuda i ca 90 min. Glöm inte att röra om då och då. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan i en stor gryta med rikligt med salt.
Servera med färskriven parmesan