Shepard’s pie
Här kommer receptet på en klassisk engelsk husmanskost
4 personer
400 g köttfärs
1 gul lök
1 msk vetemjöl
2 msk tomatpure
1 ½ dl vatten
Oregano
I burk majs
Potatismos:
6 potatisar
1 dl mjölk
1 msk smör
1 äggula
Vitpeppar
Muskotnöt
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka löken. Bryn i smör i en panna. Lägg i färsen och bryn till den fått färg. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet. Rör om. Tillsätt tomatpure och vatten, låt puttra i ca 5 min. strö över oregano.
Skala potatisen och skär i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stöt potatisen, späd med mjölk och tillsätt smör och äggula. Smaka av med salt, vitpeppar oh muskotnöt.
Lägg köttfärsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på majsen och därefter moset. Gratinera i 20 min.
Detta serverades tillsammans med strimlad rödkål.
