Mandelkrans

Här kommer receptet på en stor krans fylld med mandelmassa och kardemumma.

 

75 g smör, rumsvarmt

½ dl socker

1 ägg

25 g jäst

2 dl mjölk

Ca 7 dl vetemjöl

125 g riven mandelmassa

50 g smör, rumsvarmt

2 tsk kardemumma

1 ägg

Mandelspån

Pärlsocker

 

Rör smör och socker poröst. Rör i ägget. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. Sikta ner halva mjölmängden och arbeta ordenligt. Blanda i smörkrämen och sikta ner resten av mjölet. Arbeta ihop till smidig deg. Lät jäsa i 30 min

 

Riv mandelmassan och blanda med smöret och kardemumman.

Kavla ut degen till en rektangel ca 60x25 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till en längd. Forma till en krans och lägg på bakplåtspapper. Klipp flikar växelvis åt höger och vänster.

Låt jäsa 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla kransen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.

Grädda i nedre delen i ca 20 minuter. Släng ett öga när det börjar närma sig så den inte blir för mörk.

 



Kommentarer
Marja - Baka Sockerfritt

Så fin den blev! Mandel är så gott i bakverk :)

2012-07-15 @ 20:38:45
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
m_wallin8

Tack! :)

2012-07-20 @ 16:52:42
URL: http://matgladje.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0