Biffar med ost
Färs är perfekt till vardagsmaten men kan även användas vid lite festligare tillfällen. Här kommer ett recept på goda biffar med ost.
Till 4 portioner:
¾ dl ströbröd
1 ½ dl mjölk
1 schalottenlök
500 g nötfärs
1 ägg
riven västerbottenost
Gräddsås:
3 dl matlagningsgrädde (eller vanlig grädde om man vill)
1 tsk kalvfond
2 msk svartvinbärsgele
Blanda ströbröd och mjöl i en bunke. Låt dra i ca 10 min. Hacka löken fint och blanda med färs och ägg ner i ströbrödet. Salta och peppra.
Forma biffar med ett hål i mitten som du fyller med den rivna osten. Se till så att osten blir inbakad. Stek biffarna i smör. Ta upp och lägg dem åt sidan under tiden du vispar ihop såsen.
Häll grädde och fond i pannan. Koka ihop såsen i några minuter. Smaka av med gele, salt och peppar.
Servera tillsammans med ugnsbakade rotfrukter.
