Biff a la Lindström med stuvade morötter
Här kommer ett recept från Tinas kokbok:
4 personer
4 skivor formbröd
2 dl mjölk
500 g blandfärs
1 ägg
1 dl hackade rödbetor
½ dl hackad ättiksgurka
1 msk kapris
8 späda morötter
3 dl vatten
1 msk smör
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Stuvning:
2 msk smör
1 gul lök
1 purjolök
1 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost (jag tog parmesan)
Biffen
Skär bort kanterna på bröden och lägg i mjölken tills det blivit uppblött. Rör ihop brödblandningen, färsen, ägget, rödbetor, gurka och kapris. Smaksätt med salt och peppar.
Låt färsen vila i 10 min. Forma biffar och bryn dem i smör och olja (ca 7 min per sida).
Morötterna
Skala morötterna. Häll vattnet i en kastrull och smaksätt det med smöret, örterna och salt och peppar. Koka tills morötterna har blivit mjuka.
Stuvningen
Skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket. Pudra över mjöl. Häll på mjölken lite i taget. Vispa så att det inte blir några klumpar. Koka såsen i ca 10 min. Vispa ner osten och smaka av med salt och peppar. Blanda ner den finstrimlade purjlöken och blanda stuvningen med morötterna.
