Biff a la Lindström med stuvade morötter

Här kommer ett recept från Tinas kokbok:

 

4 personer

 

4 skivor formbröd

2 dl mjölk

500 g blandfärs

1 ägg

1 dl hackade rödbetor

½ dl hackad ättiksgurka

1 msk kapris

 

8 späda morötter

3 dl vatten

1 msk smör

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad rosmarin

 

Stuvning:

2 msk smör

1 gul lök

1 purjolök

1 msk mjöl

4 dl mjölk

2 dl riven ost (jag tog parmesan)

 

Biffen

Skär bort kanterna på bröden och lägg i mjölken tills det blivit uppblött. Rör ihop brödblandningen, färsen, ägget, rödbetor, gurka och kapris. Smaksätt med salt och peppar.

Låt färsen vila i 10 min. Forma biffar och bryn dem i smör och olja (ca 7 min per sida).

 

Morötterna

Skala morötterna. Häll vattnet i en kastrull och smaksätt det med smöret, örterna och salt och peppar. Koka tills morötterna har blivit mjuka.

 

Stuvningen

Skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket. Pudra över mjöl. Häll på mjölken lite i taget. Vispa så att det inte blir några klumpar. Koka såsen i ca 10 min. Vispa ner osten och smaka av med salt och peppar. Blanda ner den finstrimlade purjlöken och blanda stuvningen med morötterna.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0