Kasslergratäng

Här kommer ett recept på bra vardagsmat som inte tar allt för lång tid.

 

Detta behövs för 4 port:

 

500 g kassler

150 g champinjoner

2 msk vetemjöl

2 dl mjölk

1 dl matlagningsgrädde (eller annan grädde om man så vill)

1 bukett broccoli

1 dl riven ost

 

Skiva kasslern och svampen. Fräs svampen i lite smör och pudra över mjöl. Späd med mjölk och grädde och låt koka ihop i ca fem minuter. Salta och peppra.

Dela broccolin i mindre bitar och koka snabbt (ca 1 min).

Lägg kassler och broccoli i en gratängform. Häll över svampstuvningen och avsluta med den rivna osten.

Gratinera i 225 grader i ca 15 min.

 

Under tiden koka ris och gör en sallad.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0