Fläskfile med krämig risotto
600 g fläskfilé
1 pkt Cantadou, jag använde vitlök och örter
1 gul lök
250 g skogschampinjoner (ger mkt mer smak än ”vanliga” champinjoner)
2 vitlöksklyftor
3 dl arborioris
1 förpackning krossade tomater
3 msk fond
4 dl vatten
Rucola
Putsa köttet och snitta på längden så att det bildas en ficka. Fyll fläskfilen med färskosten och salta och peppra. När jag lagar fläskfile brukar jag steka den i panna för att få en fin yta och sedan steka klart i ugnen.
Under tiden görs risotton. Börja med att finhacka lök och vitlök. Skiva svampen. Fräs svamp och lök i smör. Tillsätt ris, tomater, fond och vatten. Vattnet tillsätter jag lite i taget så att riset suger upp sig all vätska.
Server fläskfilen och risotton med rucola.
Trackback