Fläskfile med krämig risotto

600 g fläskfilé

1 pkt Cantadou, jag använde vitlök och örter

1 gul lök

250 g skogschampinjoner (ger mkt mer smak än ”vanliga” champinjoner)

2 vitlöksklyftor

3 dl arborioris

1 förpackning krossade tomater

3 msk fond

4 dl vatten

Rucola

 

Putsa köttet och snitta på längden så att det bildas en ficka. Fyll fläskfilen med färskosten och salta och peppra. När jag lagar fläskfile brukar jag steka den i panna för att få en fin yta och sedan steka klart i ugnen.

 

Under tiden görs risotton. Börja med att finhacka lök och vitlök. Skiva svampen. Fräs svamp och lök i smör. Tillsätt ris, tomater, fond och vatten. Vattnet tillsätter jag lite i taget så att riset suger upp sig all vätska.

 

Server fläskfilen och risotton med rucola.

 

Trackback
RSS 2.0