Lax med rädistsatsiki
Till 4 portioner behövs:
4 varmrökta laxfiléer
300g gröna och/eller gula bönor
½ rödlök
2 msk olja
1 msk vinäger
Salt och peppar
Tsatsiki:
1 knippa rädisor
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlök
Salt
Börja med att skölja rädisorna och finhacka dem.
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
Koka bönorna. Hacka rödlöken. Blanda ihop olja, vinäger och salt och peppar. Jag använde mig av Lallerstedts rapsolja med smak av apelsin. Den smakar väldigt mkt så man får vara försiktig så den inte tar överhand.
Blanda sedan ihop bönor, rödlök och vinäger-dressingen.
Servera tillsammans med fisken och tsatsikin. Jag tycker inte att potatis behövs, men vill man ha det så går ju det också bra :)
Kommentarer
Trackback