Lax med rädistsatsiki

Till 4 portioner behövs:

 

4 varmrökta laxfiléer

300g gröna och/eller gula bönor

½ rödlök

2 msk olja

1 msk vinäger

Salt och peppar

 

Tsatsiki:

1 knippa rädisor

2 dl turkisk yoghurt

1 pressad vitlök

Salt

 

Börja med att skölja rädisorna och finhacka dem.

Rör ihop alla ingredienser till såsen.

Koka bönorna. Hacka rödlöken. Blanda ihop olja, vinäger och salt och peppar. Jag använde mig av Lallerstedts rapsolja med smak av apelsin. Den smakar väldigt mkt så man får vara försiktig så den inte tar överhand.

Blanda sedan ihop bönor, rödlök och vinäger-dressingen.

 

 

Servera tillsammans med fisken och tsatsikin. Jag tycker inte att potatis behövs, men vill man ha det så går ju det också bra :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0