Kycklingfiléer med rostade rotfrukter
Till 4 portioner behövs:
4 kycklingfiléer
4 palsternackor
4 morötter
8 färskpotatisar
1 citron (gärna ekologisk)
1 hel vitlök
Olivolja
Marinad:
½ dl färskpressad citronsaft
1 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
3 msk finhackad oregano (eller annan ört, ex rosmarin, timjan)
Salt och peppar
Sås:
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
2 dl turkisk yoghurt
1 msk sambal oelek
Olivlja
Salt och peppar
Gör så här:
Jag blandade ihop marinaden igår kväll och lät kycklingen ligga i marinad över natten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär rotfrukterna i stavar. Mina morötter kommer förresten från Kaggagård
Halvera potatisen. Skrubba citronen noga och skiva den tjockt. Halvera den hela vitlöken. Blanda alltihop på en plåt och ringa över lite olja.
Häll av marinaden och lägg på kycklingen. Genomstek i ugnen ca 40 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.

Kyckling äter vi just nu både på kors och tvärs, men så mycket gott man kan göra med det:)