Falukorv, couscous och senapssås
falukorv
couscous:
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3½ dl couscous
1 rödlök
2 tomater
gräslök
Senapssås:
1 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk vetemjöl
1 grönsaksbuljontärning
1 pressad vitlök
4 msk dijonsenap
gräslök
Börja med såsen. Häll grädde och vatten i en kastrull. Vispa i vetemjöl. Smula i bljongtärnignen, pressa i vitlök
och rör ner senapen. Vispa ihop och låt sjuda på svag värme ett par minuter.
Koka upp buljongen till couscousen. Dra bort från plattan och rör i couscous. Blanda i hackad tomad, lök och lite gräslök,
Skär tjocka skivor av falukorven och stek.
Rör slutligen ner gräslöken i såsen.

Senapssåsen


Falukorv äter jag väldigt sällan, nu blev jag faktiskt lite sugen:)
falukorv och couscous lät intressant :) vad fint det låt på tallriken!
Åh, vad smarrigt med falukorv. Fast jag hade nog valt en klassiker och kombinerat med makaroner, det är oslagbart! ;-)
Tänk att falukorv kunde se så spännande ut!
Tänk att falukorv kunde se så spännande ut!
Säger som det andra.. jag ska nog ge falukorven en chans!
Hej!
Det här är verkligen jättegott och enkelt att göra!
Receptet såg jag för första gången i början på 2000-talet i en tidning.
Det var hur man kunde laga veckans måltider för 500 kronor eller liknande.
Jag och min dåvarande flicka kämpade med kronorna och vi hittade detta.
Såsen är helt beroendeframkallande och allt blir mycket gott i en trevlig kombination!
Jag har bjudit på detta flera gånger efteråt, tyvärr kom receptet bort - men här finns det igen!
TOPPEN!
Tack och lycka till alla!
/Björne