Pepparkaksparfait m clementinsås och granatäpple
Här kommer ett recept jag testade i julas som jag tydligen glömt att blogga om...
4 personer
1½ dl creme fraiche
1 ½ dl vispgrädde
2 äggvitor
1 dl florsocker
1 msk rom
16 pepparkakor
6 clementiner
1 vaniljstång
½ dl strösocker
1 msk koncenterad apelsinjuice
1 granatäpple
Vispa creme fraiche och grädde var för sig. Vispa äggvitorna och florsockret till hårt skum och vänd ner i creme fraichen.
Rör i rom och krossade pepparkakor och slutligen grädden. Häll i portionsformar (eller en stor form). Frys i ca 3 h.
Pressa juicen ur clementinerna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp tillsammans med sockret och apelsinjuicen. Låt bli simmig och ställ sedan kallt i ca 2 timmar.
Servera parfaiten med celementinsåsen och granatäpplet. Obs innan servering låt parfaiten mjukna ca 10 minuter.

4 personer
1½ dl creme fraiche
1 ½ dl vispgrädde
2 äggvitor
1 dl florsocker
1 msk rom
16 pepparkakor
6 clementiner
1 vaniljstång
½ dl strösocker
1 msk koncenterad apelsinjuice
1 granatäpple
Vispa creme fraiche och grädde var för sig. Vispa äggvitorna och florsockret till hårt skum och vänd ner i creme fraichen.
Rör i rom och krossade pepparkakor och slutligen grädden. Häll i portionsformar (eller en stor form). Frys i ca 3 h.
Pressa juicen ur clementinerna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp tillsammans med sockret och apelsinjuicen. Låt bli simmig och ställ sedan kallt i ca 2 timmar.
Servera parfaiten med celementinsåsen och granatäpplet. Obs innan servering låt parfaiten mjukna ca 10 minuter.


Kommentarer
sofia
Mmm vad gott! Kanske något man borde testa till helgen. Ska äta middag med några kompisar då och efterrätten är inte spikad än ;P
Trackback