Het fransyska
(ca 4 portioner)
600g fransyska eller innanlår
1 röd paprika
2 morötter
1 purjolök
2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
svartpeppar
mejram + spiskummin
harricot vers
grädde efter smak
Strimla köttet, papikan, morötterna och purjolöken. Bryn köttet ocj lägg över i en gryta. Fräs morötterna och lägg över i grytan med köttet. Tillsätt smulad buljontärning, vatten, pressad vitlök, tomatpuré och kryddorna efter önskad hetta. Puttra under lock i 20 minuter. Tillsätt sedan paprika, purjolök, haricot vers och grädden. Puttra i ytterligare 10-15 minuter.
Servera med pressad potatis.

Denna bild är tagen på upptinade rester som vi hade sparat därför ser det kanske lite fattigt ut.
600g fransyska eller innanlår
1 röd paprika
2 morötter
1 purjolök
2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
svartpeppar
mejram + spiskummin
harricot vers
grädde efter smak
Strimla köttet, papikan, morötterna och purjolöken. Bryn köttet ocj lägg över i en gryta. Fräs morötterna och lägg över i grytan med köttet. Tillsätt smulad buljontärning, vatten, pressad vitlök, tomatpuré och kryddorna efter önskad hetta. Puttra under lock i 20 minuter. Tillsätt sedan paprika, purjolök, haricot vers och grädden. Puttra i ytterligare 10-15 minuter.
Servera med pressad potatis.

Denna bild är tagen på upptinade rester som vi hade sparat därför ser det kanske lite fattigt ut.
Trackback