Fläskfilé i chillisås
Ingredienser
Portioner: 4-6
2 hela fläskfiléer (à 300-400 g)
2 ägg
75 g paremesanost (ca 3 dl)
1 1/2 dl ströbröd
smör eller olja till stekning
1/2 kg tomater
2 1/2 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk senap (hälften dijon, hälften stark söt)
salt och vitpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°C. Putsa filéerna och skär dem i cm-tjocka skivor. Salta och peppra köttet.
2. Vispa upp äggen. Blanda parmesanost och ströbröd på ett djupt fat (spara lite parmesan att toppa med).
3. Doppa filébitarna i äggvispet och vänd sedan i ströbrödsblandningen.
4. Bryn köttbitarna allteftersom i smör eller olja i en stekpanna. Skiva tomaterna.
5. Varva kött och tomatskivor i en smord ugnssäker form.

6. Blanda grädde med chilisås och senap. Häll blandningen i stekpannan och låt koka tills den blivit något tjockare. Häll såsen i formen. Strö över lite riven parmesanost och gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Portioner: 4-6
2 hela fläskfiléer (à 300-400 g)
2 ägg
75 g paremesanost (ca 3 dl)
1 1/2 dl ströbröd
smör eller olja till stekning
1/2 kg tomater
2 1/2 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk senap (hälften dijon, hälften stark söt)
salt och vitpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°C. Putsa filéerna och skär dem i cm-tjocka skivor. Salta och peppra köttet.
2. Vispa upp äggen. Blanda parmesanost och ströbröd på ett djupt fat (spara lite parmesan att toppa med).
3. Doppa filébitarna i äggvispet och vänd sedan i ströbrödsblandningen.
4. Bryn köttbitarna allteftersom i smör eller olja i en stekpanna. Skiva tomaterna.
5. Varva kött och tomatskivor i en smord ugnssäker form.

6. Blanda grädde med chilisås och senap. Häll blandningen i stekpannan och låt koka tills den blivit något tjockare. Häll såsen i formen. Strö över lite riven parmesanost och gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Vi serverade tillsammans med färsk pasta. Det blev så himla gott. Köttet var saftigt och mört och hade en väldigt god smak av ostparneringen.

Kommentarer
Sanna
Det ser riktigt gott ut =) Väntar med späning på fler recept så man kan få lite inspiration!
Sanna
Det ser såååå gott ut, jag måste verkligen testa det någongång. Gillar era recept =)
Trackback