Fiskgratäng Skagen
Till denna väldigt goda gratäng behöves:
4 port
ca 600 gr torskfilé (eller annan vitfisk)
400 gr skagen mjukost
2 dl creme fraiche
1 gul lök
1 knippe färsk eller frusen dill
ca 1 dl riven ost
8-10 medelstora potatisar
smör,mjölk till moset
citronpeppar
Ugn: 200 grader
Skala och koka potatisen. Smörj en ugnsfast form och lägg ner fisken och krydda med citronpeppar.
Hacka lök och dill fint. Blandas med skagenosten och creme fraiche. Bred ut röran över fisken och strö över den rivna osten. Sätt in i ugn i ca 20 min.
Förbered under tiden potatismoset. När gratängen är klar ta ut den och sprittsa potatismoset runt om kanterna om så önskas. Sätt in i ugnen i några ytterligare minuter så moset får lite färg.
Vi tyckte detta var väldigt gott. Inte speciellt mycket jobb det mesta sköter sig självt.
4 port
ca 600 gr torskfilé (eller annan vitfisk)
400 gr skagen mjukost
2 dl creme fraiche
1 gul lök
1 knippe färsk eller frusen dill
ca 1 dl riven ost
8-10 medelstora potatisar
smör,mjölk till moset
citronpeppar
Ugn: 200 grader
Skala och koka potatisen. Smörj en ugnsfast form och lägg ner fisken och krydda med citronpeppar.
Hacka lök och dill fint. Blandas med skagenosten och creme fraiche. Bred ut röran över fisken och strö över den rivna osten. Sätt in i ugn i ca 20 min.
Förbered under tiden potatismoset. När gratängen är klar ta ut den och sprittsa potatismoset runt om kanterna om så önskas. Sätt in i ugnen i några ytterligare minuter så moset får lite färg.
Vi tyckte detta var väldigt gott. Inte speciellt mycket jobb det mesta sköter sig självt.
Kommentarer
Ingrid
Denna rätt ser väldigt god ut. Den skall jag pröva.
Trackback