Kyckling med bacon och fransk senapssås
(4 pers)
1 pkt bacon
4 kycklingfiléer
salt och peppar
Senapssås:
2 dl sky och hönsbuljong
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk vetemjöl
klippr gräslök
Tillbehör:
klyftpotatis
sallad
Knaperstek baconet. Salta och krydda kycklingen och genomstek den. Häll vatten i pannan och spara skyn. Fyll på med buljong till 2 dl. Häll i en kastrull och tillsätt creme fraiche, senap och vetemjöl. Låt koka upp oxh sjud i 5min. Rör sedan ner gräslök efter smak.
Servera med sallad och klyftpotatis. Strössla över baconen över kycklingen.
Ett tips kan vara att ta det lugnt med senapen. Vi råkade ta lite mer än 1 msk och smaken blev lite för distiknkt.

1 pkt bacon
4 kycklingfiléer
salt och peppar
Senapssås:
2 dl sky och hönsbuljong
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk vetemjöl
klippr gräslök
Tillbehör:
klyftpotatis
sallad
Knaperstek baconet. Salta och krydda kycklingen och genomstek den. Häll vatten i pannan och spara skyn. Fyll på med buljong till 2 dl. Häll i en kastrull och tillsätt creme fraiche, senap och vetemjöl. Låt koka upp oxh sjud i 5min. Rör sedan ner gräslök efter smak.
Servera med sallad och klyftpotatis. Strössla över baconen över kycklingen.
Ett tips kan vara att ta det lugnt med senapen. Vi råkade ta lite mer än 1 msk och smaken blev lite för distiknkt.


Kommentarer
Trackback