Härlig hallonmoussetårta
Botten:
100g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
3/4 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Hallonmousse:
1 dl vatten
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
250g hallon
4 gelatinblad
3 dl vispgrädde
Garnering: 250 g hallon

Botten:
Börja med att sätt ugnen på 175 grader.
Pensla en form med avtagbar kant med smör.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ihop mjöl, kakao och vanliljsocker. Häll i äggsmeten och rör slutligen ner smöret. Häll smeten i formen och grädda i 30 - 35 min.
Låt svalna
Moussen:
Koka vatten och socker tills det löst sig. Låt kallna. Rör ner vaniljsocker. Mixa hallon och rör ner.
Lägg gelatinblad i kallt vatten i 5 min. Låt sedan smälta i kopp i vattenbad. Rör ner i hallonsmeten. (Obs! tänkt på att temperaturerna måste vara lika annars stelnar gelatinet direkt)
Vispa grädden och vänd ner i smeten. Låt stelna lite och bred sedan på kakan. Låt stå i kyl över natten.
Vid servering dekorera med hallon.


Kommentarer
sofia
Ser riktigt lyxigt ut :P Jag vill också ha!
Smaken känns lite mera fullkornsaktig och matigare...om du kan föreställa dig :)
sofia
Ser riktigt lyxigt ut :P Jag vill också ha!
Smaken känns lite mera fullkornsaktig och matigare...om du kan föreställa dig :)
Moa
Åh, gud vad ljuvligt!
carolina
tack så mycket:) din tårta såg inte helt fel ut du ;)
lina
Gud så smarrigt! Och vilken härlig färg!
Maja
Sofia: Ja sån lyx får man inte unna sig varje dag:)
Moa: Ja visst ser den läcker ut?:)
Carolina: God var den:)
Lina: Ja, ser lite tjejigt rosa ut:)
Moa
Ja, gud ja, helt underbar! :-P
Christina W
Men så helt fantastiskt underbar
Maja
Christina W: Den var super smarrig! Testa gärna!
Trackback