Chokladdröm
Till ca 16 bitar:
75 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde
100 g mörk choklad
100 g mörk choklad
1 dl grädde
nonstop
Smörj och bröa en form (ca 1 1/2 liter). Hacka chokladen. Smält smöret och låt chokladen smälta i det varma smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner växelvis tillsammans med grädden. Häll smeten i formen. Grädda i nedere delen i ca 50 minuter i 175 grader.
Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Ta bort från plattan och rör i chokladen och låt smälta. Låt den svalna lite. Häll glasyren på den avsvalnade kakan, Dekorera med chokladlinser.


Kommentarer
Trackback