Blondie med röda vinbär

Ca 24 st

 

200 g smör

200 g + 100 g vit choklad

4 ägg

2 dl socker

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 dl röda vinbär

 

Smält smöret i en kastrull tillsammans med 200 g vit choklad. Vad noga med att röra så at det inte bränner vid i botten.

 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner i äggvispet. Rör ner det smälta smöret och chokladen.

 

Bred ut smeten i en långpanna, ca 24x35 cm, klädd med bakplåtspapper.

 

Strö över vinbär och resten av den vita chokladen som du hackat i mindre bitar.

 

Grädda kakan i 175 grader i 25 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0