Brytbröd
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk honung
6 dl vetemjöl
1/2 msk salt
1 rödlök
rosmarin
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Rör ut jästen i en bunke med vatten, rapsolja och honung.
Tillsätt mjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 1 minut.
Låt degen jäsa 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut degen i en oljad form, ca 20 x 35 cm. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Skala och skiva rödlöken tunt.
Tryck ner fingrarna i degen så det bildas gropar. Fördela lök och rosmarin över degen. Avsluta med att ringla över olivolja och strö över flingsalt.
Ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills brödet fått fin färg.


Kommentarer
Trackback