Saffransbullar med vit choklad
1 dl strösocker
1 dl vit Sirap
1/2 tsk salt
1 ägg
150 gram mjukt smör
12 dl vetemjöl special + lite till utbakning
Fyllning
200 gram vit hackad choklad
3/4 dl Rörsocker Strö
2 tsk vaniljsocker
200 g mjukt smör
Pensling och garnering
1 ägg, uppvispat
Pärlsocker
Värm mjölken tillsammans med kardemumman till den blir fingervarm.
Smula ned jästen i en bunke och lös den med mjölken. Tillsätt saffran, socker, sirap, salt, ägg och smör.
Rör ner mjölet, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Låt degen jäsa till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektangulära plattor.
Blanda alla ingredienser till fyllningen utan den vita chokladen. Bred ut hälften av fyllningen på plattan och strö över chokladen. Rulla ihop degen på längden.
Skiva rullen i 3-4 cm tjocka skivor och lägg i bullformar på en plåt. Gör samma sak med den andra halvan av degen. Låt bullarna jäsa på plåtarna i 20-30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter.

