Chokladkringlor
200g margarin
4½ dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk kakao
pensling:
äggvita
pärlsocker
Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna till en deg. Plasta in och ställ i kylen i 1 timme.
Sätt sedan ugnen på 175 grader. Dela degen i bitar och rulla ut till längder. Skär dem ca 14 cm långa och forma till kringlor. Pensla dem och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 min.

Det var himla pilligt att få dem till fina kringlor. Så vissa såg lite roliga ut =)
4½ dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk kakao
pensling:
äggvita
pärlsocker
Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna till en deg. Plasta in och ställ i kylen i 1 timme.
Sätt sedan ugnen på 175 grader. Dela degen i bitar och rulla ut till längder. Skär dem ca 14 cm långa och forma till kringlor. Pensla dem och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 min.

Det var himla pilligt att få dem till fina kringlor. Så vissa såg lite roliga ut =)

Kommentarer
Karin
Vad kan man inte göra med en mördeg? Men nog är det enklare att utan krusiduller trilla små bollar av en mördeg och lägga på en plåt.
Min mamma bakade inte särskilt ofta. Men hennes kringlor med pärlsocker på minns jag. Fast dom var utan choklad.
Trackback