Krispiga kolakakor
100g margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 bit daim á 56g (dubbelbit)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda margarin, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver. Krossa daimen. Ta upp degen på bakbordet och arbeta in daimen. Spara lite till garneringen. Dela degen i 3 lika stora bitar. Rulla till fingertjocka längder. Lägg dem på bakplåtspapper och platta till dem. Strö sedan över resterande daim.
Grädda i 15 min i mitten av ugnen. Skär dem medan de är varma.
Mums!
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 bit daim á 56g (dubbelbit)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda margarin, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver. Krossa daimen. Ta upp degen på bakbordet och arbeta in daimen. Spara lite till garneringen. Dela degen i 3 lika stora bitar. Rulla till fingertjocka längder. Lägg dem på bakplåtspapper och platta till dem. Strö sedan över resterande daim.
Grädda i 15 min i mitten av ugnen. Skär dem medan de är varma.
Mums!
Kommentarer
Trackback