Räkmacka

Svampsoppa
Hacka lök och vitlök. Fräs i en klick smör i en kastrull. Grovhacka svampen och lägg ner i lökhacket. Strö över lite vetemjöl. Rör om. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Blanda ner grädde, vatten, soja och balsamico.

Tonfisksallad
Till 1 portion:
sallad
gurka
avokado
tonfisk
kokt ägg
3 msk creme fraiche
1 tsk majonnäs
1 msk chilisås
salt, peppar
timjan
Koka äggen löskokta. Blanda till dressingen.
Blanda sallad, avokado och tonfisk. Lägg upp på en tallrik. Skala ägget och skär i två halvor som du lägger på salladstalriken. Klicka på dressingen. Garnera med en kvist timjan.

Fläskfilé med potatissallad
ca 500g fläskfile
2 dl creme fraiche (paprika&chili)
1 purjolök el. 2-3 salladslök
1 paprika
örtsalt
GÖR SÅHÄR :
Koka potatisen i saltat vatten. Ställ undan o låt svalna. Skär potatisen i mindre bitar.
Ansa fläksfilén. Krydda med salt, peppar och chilipeppar. Stek runt om så den får färg. Låt sedan gå klart i ugnen. Ta ut och låt den vila. Slär sedan i skivor.
Krydda potatisen med örtsalt. Hacka persiljan och strö över potatisen. Servera med creme fraiche, sallad, hackad, purjo, paprika och tomat.

Pastasås med kassler
1 gul lök
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
2 dl cremé fraiche(parmesan/vitlök)
svartpeppar, salt och cayennepeppar
4 portioner pasta
GÖR SÅHÄR :
Koka pastan nästan klar.
Skär kasslerna i stavar. Stek i en klick smör. Hacka lök och purjolök. Pressa vitlöken. Strimla paprikan. Lägg i kasslerfräset. Efter en stund slås mjölk och creme fraiche på. Låt puttra ihop sig och smaka av med salt, peppar och cayenne.
Blanda i pastan tillsammans med ruccola.

Kräftstjärtssallad

Köttbullar i tomatsås
Till 4 portioner:
500g nötfärs
1 ägg
persilja
torkad timjan
1 riven vitlöksklyfta
4 hackade soltorkade tomater
3 dl färdig tomatsås
4 dl kokt ris
Blanda färsen med ägg, soltrorkad tomat, vitlök, hackad persilja, torkad timjan, salt och peppar . Forma rätt stora köttbullar. Bryn i olja. Häll över tomatsåsen och låt allt puttra ett par min.
Servera med ris och hackad persilja.

Räkpasta
200 g Philadelphiaost, sweet chili
1 dl grädde
1 dl vitt vin
timjan
400 g skalade räkor
pasta
Avsluta med att röra ner räkorna som bara ska bli varma. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med pastan och servera.
