Grön sås

Fetaostsallad

Vattenmelon, fetaost och gurka. Mer behövs inte för min del :)
Vildsvinsbolognese
600 g vildsvinsfärs
2 schalottenlökar
100 g skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 burk krossade tomater
2 msk viltfond
1 msk hackad rosmarin
1 ask cantadou med kantarellsmak
västerbottenost
Börja med att finhacka lök. Skiva moroten och svampen. Fräs i en klick smör Tillsätt färsen.
Krydda rosmarin, salt och lite peppar. Tillsätt tomatkross och fond. Låt puttra några minuter under omrörning. Smält ner kantarellosten. Låt puttra ihop på svag värme.
Servera med pasta och toppa med riven Västerbottenost.

Bräckt kassler med stuvning

Mini cheesecake med lime

Mättande sallad
Till 2 portioner
1 ägg
1 röd lök
1 burk kikärter
1 avokado
1 förpackning fetaost
gurka
Rucola
Dressing:
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
Peppar

Räkpasta

Testade ABBAS middagsklart som är en färdig sås där det bara är att tillsätta räkor. Jag piffade upp med att blanda i lite chili och paprika.
Chili con carne
500 g nötfärs
1 tetra blandade bönor
400 g kidneybönor
400 g tomatkross
1 msk chilisås
2 paprikor
1 burk majs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 köttbuljongtärning
Stek upp färsen i en stekpanna. När den är färdig, lägg över i en stor kastrull. Hacka gul lök, vitlök och paprika i små bitar. Stek i lite olja i stekpannan ca 5 minuter. Blanda med färsen. Rör även ner vita bönor, kidneybönor, majs, chilisås, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver, salt och buljongtärning. Låt allt puttra ca 20 minuter på låg värme.
Stuvad vitkål
400g vitkål
2msk smör
3msk vetemjöl
5dl mjölk
1 tsk senap
Skär vitkålen i mindre bitar. Stek i smöret. Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning. Krydda med senap, salt och vitpeppar. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 min.
Servera med stekt korv, senap och knäckebröd.

Lunch

Sallad med räkor
200g skalade räkor
sallad
1 paprika
½ gurka
2 dl couscous
2 msk pesto
1 dl solroskärnor
Krutonger
Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet. När den är färdig, blanda med pesto. 2. Skiva gurka och strimla paprikan.. Blanda med sallad, räkor, solroskärnor och couscous. Toppa med brödkrutonger.
