Kryddig korvpasta
Till 4 portioner behövs:
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili
4 kryddkorvar
2 lagerblad
1 burk krossade tomater
Fjärilspasta
Hacka vitlök, lök och chili. Fräs i lite olja. Skiva korven och lägg i pannan. När korven har fått färg. Häll över krossade tomater. Späd med lite vatten. Lägg i lagerbladen och låt koka i ca 10 minuter. Servera såsen med kokt pasta.

Japansk wok
Här kommer en rätt som går snabbt och laga.
500 g skinkschnitzel
1 purjolök
250 g ärter (frysta)
1 ½ dl teriyakisås
1 msk soja
2 msk sesamfrön
Tillbehör: ris
Koka riset. Strimla under tiden köttet och purjolöken. Fräs köttet i lite olja. Tillsätt sedan purjolöken och ärterna. Häll över teriyakisåsen och soja. Späd eventuellt med lite vatten. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över sesamfröna.

Gratinerad tortellini
Till 4 portioner behövs:
200 g tortellini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
500 nötfärs
I burk krossade tomater
1 dl köttbuljong
Färsk basilika
Riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Koka tortellinin halva tiden av det som står på förpackningen. Hacka lök och vitlök. Riv moroten. Fräs färs, lök och vitlök. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongen. Puttra ihop några minuter. Strö över hackad basilika. Blanda i tortellinin. Häll i en ugnsfast form. Strö över riven ost. Gratinera till osten börjar bubbla.

Chicken Tikka

Blanda strimlad kycklingfilé med Tikka Masala-marinad, finns färdig att köpa. Låt stå och dra sig i minst en timme. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar. Servera med sallad och en klyfta lime.
Parmesangratinerad potatis
Till 4 portioner behövs:
2 bakpotatisar
1 pkt bacon
½ purjolök
2 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
Salt, paprikapulver
Stick några hål i potatisen. Baka i ugnen ca 40 min i 225 grader. Under tiden strimla baconen och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla purjolöken. När potatisen är klar halvera dem och kröp ur innehållet. Se till så inte skalet går sönder. Blanda potatis, bacon, purjolök, crème fraiche, parmesan. Smaksätt med salt och paprikapulver. Lägg tillbaka potatisröran i skalet. Toppa med parmesanost. Gratinera i ca 10 minuter.

Jag serverade detta med fläskyttefilé, vitlökssås och grönsaksstavar.
Lax med kaprissås

Lägg tinade portionsbitar lax i en ugnsfast form. Krydda med salt, citronpeppar och chili explosive. Tillaga laxen i ugnen. Rör under tiden ihop crème fraiche, citronsaft, kapris och salt och peppar. Servera laxen med såsen, spenat och rädisor. Till detta blev det lyxigt nog ett glas bubbel :)
Nudelwok
500 g lövbiff
2 morötter
1 gul lök
100 g cashewnötter
1 burk hoisinssås
soja
Strimla köttet och woka. Lägg åt sidan. Skiva morötterna och löken och woka. Koka nudlarna knappt klara. Blanda ihop kött och grönsaker och häll på hoisinsåsen, vatten och lite soja. Låt det puttra till nudlarna är kokta. Hacka nötterna grovt och rosta. Blanda i nudlarna i woken och servera med de rostade nötterna.
Panerad fisk med räksallad

Här använde jag färdigpanerad fisk från findus med smak av havssalt och svartpeppar.
Till detta serverades en räkröra bestående av grovhackade räkor, fransk senap, creme fraiche, lite majonnäs och hackad gräslök.
Istället för potatis blev det sparris med parmesan samt kokta sockerärtor och körsbärstomater.
Fläskkotlett med grönsaker
Till 2 portioner behövs:
250 g sparris
300 g champinjoner
1 bit purjolök
2 morötter
4 små fläskkotletter
Hackad rosmarin
Krydda fläskkotlettera med salt, peppar och rosmarin. Stek i en klick smör.
Fräs sparris, champinjoner, purjolök och morötter. Servera grönsaksblandningen till köttet tillsammans med en kall sås.
