Ädelostfylld klämma
Till 4 portioner behövs:
ca 500g lövbiff
100g gräddädelost (Kvibille)
salt och peppar
svampsås:
250g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong + steksky
2 dl lätt creme fraiche
½ msk soja
Tillbehör: Klyftpotatis och sallad
Fördela osten på biffarna och vik ihop. Fäst eventuellt med tandpetare fast det behövde inte vi göra men det kan ju bero på hur stora skivorna är. Salta och peppra och stek sedan. När de är klara tar du upp dem och häller lite vatten i pannan så du får lite steksky. Stek sedan champinjonerna och strö över mjöl och tillsätt köttbuljong och sky. Sjud i 3 minuter under omrörning. Tillsätt creme fraiche och soya och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Himelsk gott blev köttet tack vare den goda smaken från ädelosten!
ca 500g lövbiff
100g gräddädelost (Kvibille)
salt och peppar
svampsås:
250g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong + steksky
2 dl lätt creme fraiche
½ msk soja
Tillbehör: Klyftpotatis och sallad
Fördela osten på biffarna och vik ihop. Fäst eventuellt med tandpetare fast det behövde inte vi göra men det kan ju bero på hur stora skivorna är. Salta och peppra och stek sedan. När de är klara tar du upp dem och häller lite vatten i pannan så du får lite steksky. Stek sedan champinjonerna och strö över mjöl och tillsätt köttbuljong och sky. Sjud i 3 minuter under omrörning. Tillsätt creme fraiche och soya och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Himelsk gott blev köttet tack vare den goda smaken från ädelosten!
Biff á la lindström
Till 4 personer behövs:
4 skivor vitt bröd
1½ dl mjölk
500g köttfärs
1 ägg
1 dl hackade rödbetor
1 dl hackad ättiksgurka
1 msk kapris
salt och peppar
Skär bort kanterna på brödet och smula i en bunke. Häll över mjölken och låt stå och dra i 5-10 minuter.
Rör i köttfärs, ägg, gurka, rödbetor, kapris och kryddor.
Forma biffar, ca 10 st och stek på medelvärme

Vi åt biffarna tillsammans med sallad och potatisgratäng.
4 skivor vitt bröd
1½ dl mjölk
500g köttfärs
1 ägg
1 dl hackade rödbetor
1 dl hackad ättiksgurka
1 msk kapris
salt och peppar
Skär bort kanterna på brödet och smula i en bunke. Häll över mjölken och låt stå och dra i 5-10 minuter.
Rör i köttfärs, ägg, gurka, rödbetor, kapris och kryddor.
Forma biffar, ca 10 st och stek på medelvärme

Vi åt biffarna tillsammans med sallad och potatisgratäng.
Smulpaj med nektarin
Denna paj är gjord av sambon som glömde ta bild på det färdiga resultatet =)
Men här kommer receptet:
300g äpplen
300g nektariner
½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
125g kallt margarin
1 dl socker
1 krm salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, margarin, 1 dl socker och salt. Skal, kärna ur och klyfta äpplena. Tärna nektarinerna och lägg i smord pajform.

Strö över ½ dl socker och fördela smuldegen över frukterna. Grädda i nedre delen 30-32 minuter.
Servera den varma pajen med härlig vaniljsås.
Men här kommer receptet:
300g äpplen
300g nektariner
½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
125g kallt margarin
1 dl socker
1 krm salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, margarin, 1 dl socker och salt. Skal, kärna ur och klyfta äpplena. Tärna nektarinerna och lägg i smord pajform.

Strö över ½ dl socker och fördela smuldegen över frukterna. Grädda i nedre delen 30-32 minuter.
Servera den varma pajen med härlig vaniljsås.
Paprikafylld köttfärslimpa
Till 4 port behövs:
3 skivor formbröd
2 dl mjölk
500g köttfärs
1 ägg
1 msk riven lök
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
valfrismaksättning vi hade timjan och oregano
200g inlagd paprika
3 msk hackad persilja
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula brödet (ej kanterna) och häll över mjölken. Låt stå och dra ihop sig ca 5 minuter. Blanda ihop köttfärsen med ägg, lök, vitlök och kryddor.
Gör till limpa och fyll med paprika och persilja.

Sedan är det bara till att sätta in limpan i ugnen i ca 40 minuter.

Till detta åt vi kokt potatis, svampsås med stora bitar färska champinjoner och lite sommargrönsaker.

3 skivor formbröd
2 dl mjölk
500g köttfärs
1 ägg
1 msk riven lök
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
valfrismaksättning vi hade timjan och oregano
200g inlagd paprika
3 msk hackad persilja
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula brödet (ej kanterna) och häll över mjölken. Låt stå och dra ihop sig ca 5 minuter. Blanda ihop köttfärsen med ägg, lök, vitlök och kryddor.
Gör till limpa och fyll med paprika och persilja.

Sedan är det bara till att sätta in limpan i ugnen i ca 40 minuter.

Till detta åt vi kokt potatis, svampsås med stora bitar färska champinjoner och lite sommargrönsaker.

Kvällsmacka

Knäckebröd med philadelphiaost, smulad fetaost och inlagd paprika. Mums!
Örtstekt fisk
Fisk äts det inte så ofta i den här familjen. Det beror inte på att vi inte gillar det utan att jag/vi är så dålig på att veta vad jag ska göra med den. Fisk med ben i går bort eftersom sambon inte äter det=)
Här är en variation som äts här hemma:
300g vit fisk
2 msk ströbröd
2 msk riven parmesan
salt och peppar
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dragon
1 uppvispat ägg

Till detta lite kokt nypotatis och romsås.

Här är en variation som äts här hemma:
300g vit fisk
2 msk ströbröd
2 msk riven parmesan
salt och peppar
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dragon
1 uppvispat ägg

Till detta lite kokt nypotatis och romsås.

I vårt köksfönster
I vårt köksfönster lurar denna lilla tomtplanta som har små delikatesser till tomater. Fin köksdekoration och goda små tomater, det är som två flugor i en smäll =)


Grillad kassler med vitlöksost

Vi grillade lite tjockare skivor kassler och sedan klickade vi på lite vitlöksost, tror det var cantadou? Till detta lite ugnsbakade potatisar, morötter, palsternackor.
Frittata

Man tager vad man haver hemma. I detta fall chorizokorv, paprika och lök. Till detta en sallad och lite keso.
Kräftvårrullar
Har aldrig testat att göra egna vårrullar innan så detta var lite av ett projekt. Men att hitta frysta vårrulleark var inte så svårt som man kan tro. Hittade dem i en asiatisk affär som ligger nästan runt hörnet där vi bor.
Här kommer receptet och lite bilder:
Detta behövs till ca 16st:
32 vårrulleark (12 cm x 12 cm)
1 lite purjolök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 burk kräftstjärtar (á 350g)
2 msk sweet chilisås
2 tsk riven ingefära
1 tsk rivet limeskal
pensling:
1 äggvita
sesamfrön
tillbehör:
sweet chilisås
Tina arken. Finstrimla prujolöken och itlöken och frås i olja. Låt svalna. Låt kräftorna rinna av och grivhacka dem. Blanda med purjofräset, sweet chilisåsen, ingefäran och limen.

Fördela fyllningen på dubbla ark. Vik in långsidorna och rulla ihop. Täck arken med fuktig handduk så de ej torkar.

Därefter ska de penslas och sedan strör man på lite sesamfrön på toppen. Vi gräddade dem i ugn i 225 grader i övre delen 6-8 min.

De blev så där härligt gyllenbruna och knastriga och inte lika feta som om man skulle friterat dem. Smakerna var väldigt asiatiska nästa gång ska vi testa med lite andra ingredienser. Hur som helst blev resultatet riktigt lyckat. Vi åt vårrullarna tillsammans med wokade grönsaker och nudlar.
Här kommer receptet och lite bilder:
Detta behövs till ca 16st:
32 vårrulleark (12 cm x 12 cm)
1 lite purjolök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 burk kräftstjärtar (á 350g)
2 msk sweet chilisås
2 tsk riven ingefära
1 tsk rivet limeskal
pensling:
1 äggvita
sesamfrön
tillbehör:
sweet chilisås
Tina arken. Finstrimla prujolöken och itlöken och frås i olja. Låt svalna. Låt kräftorna rinna av och grivhacka dem. Blanda med purjofräset, sweet chilisåsen, ingefäran och limen.

Fördela fyllningen på dubbla ark. Vik in långsidorna och rulla ihop. Täck arken med fuktig handduk så de ej torkar.

Därefter ska de penslas och sedan strör man på lite sesamfrön på toppen. Vi gräddade dem i ugn i 225 grader i övre delen 6-8 min.

De blev så där härligt gyllenbruna och knastriga och inte lika feta som om man skulle friterat dem. Smakerna var väldigt asiatiska nästa gång ska vi testa med lite andra ingredienser. Hur som helst blev resultatet riktigt lyckat. Vi åt vårrullarna tillsammans med wokade grönsaker och nudlar.
Ännu mer födelsedagsfirande - Smörgåstårta
Denna tårta var improviserad så jag får se om jag kommer ihåg ingredienserna=)
Fyllning 1:
200g kycklingfilé, strimlad
100g champinjoner, finhackade
100g mjukost med bacon
1 dl kesella
2 msk chilisås
Fyllning 2:
500g mimosasallad
1 paprika, tärnad
Toppkräm:
2 dl kesella
1½ dl färskost

Garneringen består av sallad som vi täckt sidorna med, tomat, gurka, pastrami och sharonfrukt (ej morot=))
Fyllning 1:
200g kycklingfilé, strimlad
100g champinjoner, finhackade
100g mjukost med bacon
1 dl kesella
2 msk chilisås
Fyllning 2:
500g mimosasallad
1 paprika, tärnad
Toppkräm:
2 dl kesella
1½ dl färskost

Garneringen består av sallad som vi täckt sidorna med, tomat, gurka, pastrami och sharonfrukt (ej morot=))
Mer födelsedagsfirande - Smörgåstårta
Skriver bara vad fyllningen består av resten vet ni själva hur ni gör =)
Fyllning 1 :
150g rostbiff, strimlad
4 salladslökar, skivade
250g kesella
1 dl creme fraiche
3 msk riven pepparot
½ dl persilja finstrimlad
Fyllning 2 :
1 kruka gräslök, klippt
1 orange paprika, tärnad
1 röd paprika, tärnad
100 g pastrami, strimlad
1 dl vispgrädde, vispad
200g färskost
½ dl majonnäs
Toppkräm (den du brer ovanpå och på sidorna) :
1 ask krasse
250g kesella
1 dl creme fraiche
Garnering:
Gör som Du vill, använd fantasin. Vi använde chilipastrami, sotarrökt skinka, melon, physalis och mango. På sidorna har vi satt fast tärnade paprikor i olika färger (2st).
Så här såg resultatet ut:

Fyllning 1 :
150g rostbiff, strimlad
4 salladslökar, skivade
250g kesella
1 dl creme fraiche
3 msk riven pepparot
½ dl persilja finstrimlad
Fyllning 2 :
1 kruka gräslök, klippt
1 orange paprika, tärnad
1 röd paprika, tärnad
100 g pastrami, strimlad
1 dl vispgrädde, vispad
200g färskost
½ dl majonnäs

Toppkräm (den du brer ovanpå och på sidorna) :
1 ask krasse
250g kesella
1 dl creme fraiche
Garnering:
Gör som Du vill, använd fantasin. Vi använde chilipastrami, sotarrökt skinka, melon, physalis och mango. På sidorna har vi satt fast tärnade paprikor i olika färger (2st).
Så här såg resultatet ut:
