Ädelostfylld klämma

Till 4 portioner behövs:

ca 500g lövbiff
100g gräddädelost (Kvibille)
salt och peppar

svampsås:
250g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong + steksky
2 dl lätt creme fraiche
½ msk soja

Tillbehör: Klyftpotatis och sallad

Fördela osten på biffarna och vik ihop. Fäst eventuellt med tandpetare fast det behövde inte vi göra men det kan ju bero på hur stora skivorna är. Salta och peppra och stek sedan. När de är klara tar du upp dem och häller lite vatten i pannan så du får lite steksky. Stek sedan champinjonerna och strö över mjöl och tillsätt köttbuljong och sky. Sjud i 3 minuter under omrörning. Tillsätt creme fraiche och soya och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

image99

Himelsk gott blev köttet tack vare den goda smaken från ädelosten!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0