Morotsbiffar och potatisgratäng med salami
Goda biffar med morot:
Blanda 4 msk ströbröd med 2 dl mjölk. Låt svälla i 5 minuter. Blanda ner 600g färs, en fint riven morot och en fint riven lök. Krydda med salt och vitpeppar. Forma sedan biffar och stek i pannan.
Biffarna blir riktigt saftiga och fina!
Potatisgratäng med salami (4 personer)
1 kg potatis
1 gul lök
50 g salami
3 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
2 dl mjölk
Ugn: 200 grader
Skala och skiva potatisen tunnt. Skala och skiva löken. Strimla salamin (jag använde pepparsalami), Blanda allt i en form tillsammans med 2 dl av osten. Pressa över vitlöken och häll på mjölken. Strö sedan över resterande ost. Grädda i ca 50 minuter.
Riktigt gott tyckte vi både här hemma!

Kommentarer
Trackback