Fläskytterfilé med ajvar

Till 4 portioner behövs:

800 g potatis

600 g fläskyterfilé

1 paprika

1 gul lök

2 1/2 dl vatten

1 buljongtärning

200 gram Ajvar relish stark,

2 1/2 dl mjölk 

1 msk maizena

1 vitlöksklyfta

 

Sätt ugnen på 175 grader. Klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Putsa köttet och skär i skivor.  Salta och peppra köttet och stek på båda sidorna tills köttet fått fin färg. Skär paprika i bitar. Hacka löken. Lägg över potatisen.

Lös upp den  buljongtärningen i vattnet i en kastrull och blanda med ajvar relish, mjök, pressad vitlök och paprikapulver. Låt koka upp och rör i maizena. Häll över kött, paprika, potatis och lök i ugnsformen. Sätt in i ugn i cirka 40 minuter.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0