Biffar med bulgursallad
Publicerat 2017-04-18 15:18:00 i
Färs
Till 2 portioner:
250 gram köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk sweet chilisås
1 dl bulgur
1 tomat
röd paprika
2 salladslökar
sallad
1/2 lime,
1 dl lätt crème fraiche
2 msk ajvar relish
Blanda färs, pressad vitlök, sweet chilisås, salt och peppar. Forma färsen till biffar stek i ca 10 minuter.
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Tärna tomat och paprika och strimla salladslöken. Blanda med bulgur och pressad lime. Rör ihop crème fraiche och ajvar.
Kycklingpaj
Publicerat 2017-04-17 14:18:00 i
Fågel
Till 6 portioner:
Pajdeg:
- 50 g smör, rumsvarmt
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl rågmjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1.5 dl mjölk
Fyllning:
- 1 grillad kyckling
- salt och peppar
- paprikapulver
- 1 gul lök
- 1 paprika
Äggstanning
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 dl crème fraîche, parmesan och vitlök
- 0.5 dl mango chutney
Blanda rumsvarmt smör, mjöl, salt och bakpulver till en smuldeg. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanterna.
Rensa kycklingen så du får allt kött. Dela i mindre bitar. Skala och hacka löken. Lägg över i pajskalet. Skiva paprikan och lägg ovanpå.
Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och häll över. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
Lax med hollandaisesås
Till 4 portioner behövs:
4 laxfiléer
1 citron
salt, citronpeppar
500 g potatis
bladspenat
ärter
tomat
färdig hollandaisesås
gräslök
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Krydda med salt och citropeppar. Skiva citronen tunnt och lägg på laxen. Tillaga i ugnen.
Skala potatisen och koka mjuk. Tillaga ärterna. Stek spenaten i en klick smör. Halvera cocktailtomaterna och låt fräsa med spenaten.
Tillaga hollandaisesåsen enligt förpackningen. Skiva gräslöken och blanda i.
Medelhavstorsk
Till 2 portioner:
2 torskfiléer
1 tomater
grillad paprika
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 chili (liten)
oliver
parmesan
basilika
Salta och peppra fisken. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Baka fisken i 10 minuter på 150 grader.
Skär tomaten och paprikan i grova bitar. Skiva schalottenlök, chili och vitlök tunt. Blanda ihop med lite olivolja och peppar.
Ta ut fisken och lägg på grönsaksröran. Toppen med riven parmesan. Sätt in i ugnen ytterligare 5 minuter. Avsluta med att strimla basilika och toppa fisken med. Garnera med oliver.
Servera med sallad och keso.
Vit sangria
Publicerat 2017-04-01 16:54:50 i
Dryck
Du behöver:
1 flaska vitt vin
1 dl ljus rom
1 liter Sprite
2 ekologiska citroner
4 ekologiska lime
1 apelsin
1 liter färska bär, jordgubbar, hallon och blåbär
1 kruka mynta
Gör så här:
Skiva och dela citrusfrukterna i halvmånar. Blanda med bären i en stor serveringsskål. Häll över vitt vin och rom och smaka av med sprite. Servera med mycket is och drick genast.