Biffstroganoff

Till 4 portioner:
 
500 g nötkött
1 gul lök
200 g champinjoner
salt, peppar2 msk tomatpuré
3 dl syrad grädde (Arla)ris
cornichons
 
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Skiva svampen. Salta, peppra och fräs köttet i smör i en stekpanna. Stek det hastigt på hög värme i omgångar. Fräs sedan lök och svamp ett par min. Lägg tillbaka köttet och klicka i tomatpuré och syrad grädde. Koka upp och låt koka ihop.
 
Servera med kokt ris och cornichons.
 
 
 

Biffar i timjansås

Till 4 portioner:
 
500 g blandfärs
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar3 dl syrad grädde (Arla)1 msk oxfond
½ dl hackad färsk timjan
600 kg potatis

 
Tvätta potatisen. Skär den i klyftor. Lägg i en ugnssäker plåt. Ringla över rapsolja och några timjankvistar. Tillagga i ugnen i ca 20 minuter.
 
Blanda färs, ägg, vitlök, salt och peppar. Forma färsen till biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Tillsätt syrad grädde, fond och hackad timjan. Låt sjuda ca 3 min.
 
Servera med potatisen och, tomat, gurka, paprika och purjolök.
 
 
 

Korvstroganoff

Till 4 portioner:
 
400 g falukorv
1 gul lök400 g körsbärstomater på burk
2 dl creme fraiche med smak av basilika tomatsalt, peppar
broccoli
4 portioner ris
 
Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken. Stek korven och löken i en panna. Rör i l tomater och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
 
Koka riset och broccolin. Servera med korvgrytan.
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0