Ostfyllda färsrullar

Till två personer:

250g nötfärs (vi dubblade)
1 ägg
2 tsk potatismjöl
salt och peppar
½ dl vatten
50g färskost (vi använde creme bonjour med extra vitlök)

Tillbehör:
2 morötter
1 palsternacka
3-4 potatisar
timjan

Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Lägg dem i oljad panna. Salta och peppra lite och strö över timjan.  Sätt in i ugnen.
Gör biffarna under tiden. Blanda färs, ägg, potatismjöl, salt, peppar och vatten. Dela smeten till 4-6 delar och platta ut ¨på fuktad skärbräda. Lägg en klick ost på varje och rulle ihop. Stek sedan på medelv'ärme i 8-10 min.

206351-38

Till detta hade vi en enkel vitlöksdressing gjord på matlagningsyohurt och pressad vitlök.

206351-39

Tunnbrödsrulle

En lyxigare frukost eller att ta med ut på picknick.

Bred lite mjukosttunnbröd. Strimla lite isbergssallad och lägg på någon skiva kalkonbröst. Sedan är det bara till att rulla ihop.

Köttbullar i tomat- och dillsås


Till 2 personer behövs:

1 gul lök
1 paprika
2 dl krossade tomater
1 dl vatten + ½ buljongtärning
hackad dill och gräslök
200g köttbullar

tillbehör: pasta och grönsallad

Hacka lök och paprika. Blanda ner i tomatkrosset och låt bli varmt. Späd med buljongen och rör ner dillen och gräslöken. Häll över köttbullarna.

206351-37

Liten pluttig bild. Men detta är ett bra tips till mat som går snabbt på vardagarna och som är roligare än makaroner och köttbullar. Med fullkornspasta och en stor sallad blir det en komplett och nyttig måltid.

Frittata med grönsaker och korv

Dagens lunch bestod av en fritatta med grönsaker och korv.

till 2 personer behövs:

1 purjolök, rödlök, majs, persilja, paprika, 3 ägg, salt och peppar och 1 chorizo.

Bananglass

På kvällskvisten blir man alltid sugen på något sött och gott. I söndags gjorde jag en liten nyttigare version än vanlig glass.

Jag skalade och halverade en banan. Sedan satte jag en grillpinne i varje bit och doppade i smält choklad. Därefter rullade jag dem i strössel, men man skulle ju lika gärna kunna rulla dem i hackade nötter eller något annat smarrigt. Sedan lade jag bara in dem i frysen några timmar.

206351-36

Det smakade som isglass med banansmak, rätt gott faktiskt.

Tillbaka igen!

Hej alla!

Tyvärr har det blivit en ofrivillig pause här på bloggen då vår kära dator kraschade. Men nu är vi tillbaka igen men ny dator och nya recept.
Dessvärre hade vi precis tömt kameran på bilder som fanns på den gamla datorn innan den kraschade så vi blev av med en del grejor vi tänkt blogga om. Men det är sånt som händer..

//Maja & Andreas
RSS 2.0