Kyckling med bakad potatis

Bakad potais med tzaziki, färdiga kycklingklubbor och kycklingvingar samt sallad och groddar.
 
 
 
 
 

Torsk med buljongkokt potatis

Till  4 portioner behövs:
 
ca 700 g färskpotatis
4 dl grönsaksbuljong
50 g smör
dill
4 bitar torskfilé
fänkål
kvisttomater
 
 
Tvätta potatisen. Koka den mjuk i buljongen tillsammans med smör och dill.
Salta och peppra torsken. Grilla eller stek i grillpanna tillsammans med skivad  fänkål och kvisttomater.
Servera tillsammans med buljongpotatisen.
 
 
 
 

Järpar med potatissallad

4 portioner:
 
1/4 dl havregryn
1 dl vatten
500 g nötfärs
salt, peppar och oregano
persilja
1 ägg
2 vitlöksklyftor
4 snackpaprikor
3/4 dl olivolja
1/2 dl vit balsamvinäger
gräslök
800 g färskpotatis
rädisor
150 g fetaost
sallad
 
Låt havregrynen svälla i vattnet i ca 10 minuter. Blanda i färs, salt, peppar, oregano, hackad persilja, ägg och pressad vitlök. Rör till jämn smet. Forma järpar. Grilla eller stek i panna. 
 
 
Pensla paprikorna med lite olja och grilla på grill eller i grillpanna.
 
Skrubba potatisen och koka mjuk. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och hackad gräslök. Häll över potatisen och smula över fetaost. Rör i halverade rädisor.
 
Servera biffar, potatissallad, paprika och sallad.
 
 
 
 

Ryggbiff med vitlökssmör

Till 3 portioner behövs:
 
3 skivor ryggbiff
vitlökssmör
500 g fast potatis
1 knippe sparris
1 pkt bacon
1 frp mojo rojo - kelda
 
 
Skrubba potatisen och halvera. Lägg på en plåt och ringla över lite rapsolja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn i ca 200 grader tills de är mjuka.
 
Skär av den träiga biten av sparrisen och koka hastigt. Linda in ca 2 sparrisstänger i 1 skiva bacon. Grilla.
 
Salta och peppra ryggbiffen och grilla ca 3 minuter per sida.
 
Servera potatis tillsammans med kött och vitlökssmör, potatis, sparris och mojo rojo såsen.
 
 
 

Dillig fisk

2 portioner:

1 purjolök

300 g torskfilé

½ dl vitt vin

2 dl creme fraiche

2 dl matlagningsgrädde

1 tsk  hummerfond

½ dl hackad dill, gärna fryst

potatis och rädisor

Sätt ugnen på 220°. Strimla purjolöken. Krydda fisken med salt och citronpeppar. Lägg i en ugnssäker form som du smort.och lägg på purjolöken- Koka upp vin, crème fraiche och fond, blanda ner dillen. Häll över fisken och tillaga i ugnen ca 20 minuter.

Servera med potatis och rädisor.

 

 

Svampomelett

2 portioner:

100 g skogschampinjoner

2 strimlade salladslökar

4 ägg

4 msk vatten

salt och peppar

1 msk klippt gräslök

1 msk finhackad persilja

 

Ansa och skiva svampen. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs svamp. Ta bort halva mängden 
ur pannan. Blanda ägg, vatten, salt 
och peppar. Häll i halva mängden omelettsmet och stek några minuter. Peta med en 
gaffel så att smeten rinner ner bland fyllningen. Tillsätt gräslök och persilja. Upprepa momentet en gång till.

Servera med paprika och en klick gräddfil

 

 

 

 

Limoncellodrink

½ dl limoncello
1 ½ dl sprite mynta
is
citronskivor
mynta
 
 

Blomkålspizza

Till 2 portioner:
 
300 g blomkål
2 ägg
1 1/2 dl riven mozarella
1 1/2 riven parmesan
1/2 tsk salt
100 g champinjoner, skivade tunt
skinka
tomatsås
basilika och oregano
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Blanda blomkål med ägg, 1 dl mozarella, parmesan och salt. Sprid ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 15 minuter.
 
Ta ut botten och bred på tomatsås, svamp, skinka och 1/2 dl mozarella. Krydda med basilika och oregano.
 
Grädda ca 3 minuter eller till pizzan fått fin färg.
 
 
 
 
 

Lövbiffspanna

Till 4 portioner:

500 g lövbiff
2 st vitlöksklyftor
1 purjolök
300 g champinjoner
0,5 dl japansk soja
1 dl vatten
1 msk flytande honung
lite maizena

ris och ärter, majs och paprik


Strimla köttet och krydda med salt och peppar. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och skiva champinjonerna.
Bryn köttet hastigt på hög värme. Häll i purjolöken, vitlöken och champinjonerna. Häl i soja, vatten och honung.
Låt allting koka upp och red eventuellt med lite maizena.

Servera med kokt ris och ärtmixen.

 

 

Kycklinglåda

  • Till 4 portioner behövs:
     
    800 g potatis
    mjölk
    smör
    600 g kycklingfilé
    paprikapulver, salt, peppar
    2 st Paprikor,
    200 g färskost
    2,5dl lMatlagningsgrädde
    1 msk kycklingfond
    1 tsk sambal oelek
    1 msk chilisås
    2 dl riven ost
    sparris
    sallad

Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatis.

Dela kycklingfiléerna i bitar och stek smör. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprikan och lägg över kycklingen.

Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.

Häll den varma såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Koka upp vatten och blanchera sparrisen.

När potatisen är färdig rör till mos med smör och mjölk. Smaksätt med salt och vitpeppar. Servera tillsammans med kokt sparris och sallad.

 

 


.

Sallad

Sommarsallad bestående av krispsallad, groddar, gurka, tomat, purjolök, skinka, avokado och jordgubbar.
 
 
 
RSS 2.0