Kycklinglåda

  • Till 4 portioner behövs:
     
    800 g potatis
    mjölk
    smör
    600 g kycklingfilé
    paprikapulver, salt, peppar
    2 st Paprikor,
    200 g färskost
    2,5dl lMatlagningsgrädde
    1 msk kycklingfond
    1 tsk sambal oelek
    1 msk chilisås
    2 dl riven ost
    sparris
    sallad

Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatis.

Dela kycklingfiléerna i bitar och stek smör. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprikan och lägg över kycklingen.

Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.

Häll den varma såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Koka upp vatten och blanchera sparrisen.

När potatisen är färdig rör till mos med smör och mjölk. Smaksätt med salt och vitpeppar. Servera tillsammans med kokt sparris och sallad.

 

 


.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0