Hamburgare med paprikasås

Till 4 portioner:
 
3 bakpotatisar
2 msk olivolja
salt och peppar
500 g nötfärs
1 paket bacon
färsk ananas
cheddarost

Paprikasås

2 dl matyoghurt
2–3 msk ajvar relish

Till servering

hamburgerbröd
sallad
skivade tomater
skivad rödlök

Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor. Lägg potatis i en långpanna, salta och ringla över olja. Stek 20–30 minuter mitt i ugnen tills potatisklyftorna blivit mjuka och fått fin färg.

Blanda färsen med salt och peppar. Forma till biffar, platta ut ordentligt. Stek dem i smör cirka 2 minuter per sida. Skiva anansen och lägg på en skiva på varje biff. Täck med en skiva cheddarost och låt smälta på eftervärme.

Stek baconen knaprigt.

Blanda såsen och grilla bröden.

Servera de nystekta hamburgarna med bröd, sallad, tomat,

 

 

rödlök och paprikasåsen. Servera de ugnsstekta potatisklyftorna till.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0