Falukorv i ugn

Till 4 portioner:
 
400 g falukorv
½ dl senap
ketchup
2 dl riven ost gratäng 
250 g körsbärstomater
800 g potatis
2½ dl mjölk 
25 g  Smör 
1 tsk salt
1 krm peppar
broccoli
 
Sätt ugnen på 175°. Skär skåror i falukorven utan att skära igenom helt. Lägg korven i en ugnssäker form. Klicka ca 1 tsk senap och ketchup i varje skåra. Strö osten över korven, dela tomaterna på hälften och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.

Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull 10-15 min. Häll av vattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt.

Servera med kokt broccoli.

 

 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0