Ytterfilé med meloncouscous
Till 4 port:
500 g ytterfilé
2 dl couscous
Vattenmelon
Gurka
Gul paprika
Rucola
Turkisk yoghurt
Fetaost
Putsa köttet och skär i skivor. Koka couscousen. Använd ett kuljärn för att få ut runda bollar av melonen. Skär gurka och paprika i bitar.
Blanda ihop yoghurt och mosad fetaost. Smaka av med salt och peppar. Stek köttet i panna.
Blanda ihop couscous, sallad, melon, paprika och gurka. Servera med köttet och såsen.
Grön potatissallad
700g kokt potatis
150 g sugar snaps
Rädisor
basilika
Crème fraiche
Blanda skivad potatis, sugar snaps och rädisor i en bunke. Mixa ihop basilika och creme fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner i bunken tillsammans med potatis och grönsaker.
Parmesangratinerade potatisar
Till 4 portioner:
2 bakpotatisar
2 dl lätt crème fraiche
Cayennepeppar
2 dl riven parmesanost
Sätt ugnen på 175 grader. Baka potatisen i ca 1 h. Låt svalna något. Halvera potatisen och gröp ur försiktigt. Blanda potatis med crème fraiche, salt, cayennepeppar och lite parmesan. Lägg tillbaka i skalet. Riv över parmesanost. Höj värmen till 225 grader. Gratinera i 5 min tills ytan blir krispig.
Servera med kött, vitlökssås och sallad.