Fisksoppa

3 bitar torskrygg
1 liten purjolök
250 g socker ärter
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl vatten
2 msk hummerfond
salt, cayennepeppar
dill
citronsaft
 
 
Skär fisken i bitar. Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Krydda och smaka av såsen med salt, cayennepeppar och citronsaft. Sänk värmen och lägg i fisken, sjud på låg värme cirka 3-5 min.3. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. Rör i hackad dill.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0